Vegetariska dagen 2023

-

Årets första temadag är här! Och inte vilken som helst, utan Vegetariska dagen 2023. Jag lagar mer och mer vegetarisk och vegansk mat, helt enkelt för att vi mår bra av det och det känns fräscht! Så att välja ut några få vegetariska middagar till det här inlägget kändes inte så lätt, men här kommer dem iaf. Du kan alltid söka vegetariska recept uppe menyn eller under kategorin Vegetariskt.

Jag ska också klargöra hur jag tänker kring vegetariskt. Jag har valt att ta med ägg, ost och mjölk i mina vegetariska recept. Om istället vill äta helt djurfritt så titta in på min veganska kategori istället.

Först ut får bli min senaste Ceasarsallad. Med grönkål, svensk grillost och granatäpple. Så gott med hemmagjord ceasardressing (som är utan sardeller). Ni måste faktiskt testa!

Grönkålsceasar med hemmagjord dressing

Mitt nästa tips är en Rotsellerisoppa med brynt hasselnötssmör som lätt kan passa på vilken finmiddag som helst. Såå god!

Rotsellerisoppa med topping och brynt hasselnötssmör

Eller varför inte Rårakor med Västerbottensost? Serveras med tångrom, hackad rödlök och creme fraiche. Supergott vilken dag i veckan som helst.

Rårakor med Västerbottensost

En tallrik pasta går alltid ner, eller hur? Här en Pasta Strozzapreti med chèvre och valnötter som jag gjorde i november. Att jag älskar chèvre är kanske ingen hemlighet?

Strozzapreti med chèvre och valnötter

Eller vad sägs om en klassisk Ängamat. En tallrik soppa med de billigaste rotsakerna vi har. Gott är det också!

Ängamat - en perfekt höstsoppa

Så, det var ett snabbt urval på goda vegetariska rätter, men det finns såå många fler. Hos mig och hos alla andra – vegetariskt är det nya svarta så haka på trenden!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar