Strozzapreti med chèvre och valnötter

-

Som ni kanske minns i gårdagens inlägg så är jag mycket ensam vissa dagar och veckor när Daniel jobbar i Stockholm och Saga har fullt upp i sitt liv. Ingen fara på taket, jag gillar att vara ensam då och då, men det gör att det blir lättare mathållning. När det inte finns någon att laga mat till, så blir det lätt något enklare. Men tack vare er läsare, så skärper jag till mig ändå. Igår svängde jag ihop en pasta igen, en Strozzapreti med chèvre och valnötter.

Lagom till att middagen var klar så kom en hungrig Saga hem och ville ha mat ändå. Tänker att vi är många unga-vuxna-föräldrar som känner igen sig? Att de unga vill klara sig själva, men att det gärna får finnas mat klar när de väljer att droppa förbi hemma.

Nåväl, jag är glad att jag har matintresset för det gör att det alltid finns något att äta här hemma. Redan tillagat eller något lätt fixat. Nu över till pastan.

Strozzapreti för tre personer (eller valfri annan kort pasta)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3-5 färska champinjoner
Olja till stekpannan
2 tomater
0,5 st chèvrerulle
Grädde
Salt & peppar
Timjan
Valnötter
Ev riven parmesan

Sätt igång din pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka rödlök, vitlök, champinjoner och tomater. Låt lök, vitlök och champinjoner fräsa ett par minuter först innan du lägger ner tomaterna. Låt fräsa någon minut för att sedan tillsätta grädde och smulad chèvre.

Rör om och låt puttra så osten hinner bli lite mjuk och varm. Chèvreosten smälter inte riktigt som andra ostar, men det är gott med bitar i pastan också. Smaksätt med salt och peppar.

Ta stekpannan åt sidan och toppa med timjan, valnötter och ev riven parmesan. Servera din goda Strozzapreti med chèvre och valnötter till de familjemedlemmar som råkar vara hemma.

Strozzapreti med chèvre och valnötter
Strozzapreti med chèvre och valnötter

Eventuella rester fungerar utmärkt i matlådan dagen efter!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar