Tryffeldipp med färsk tryffel

-

Fredagsmyset var ganska givet denna vecka, det klart jag ville använda vår färska tryffel så länge det är möjligt. Också så passande att året omgång av På Spåret börjar och Daniel och jag har fredagsunderhållningen klar. Då uppskattar jag chips som snacks och denna vecka gjorde jag en tryffeldipp med färsk tryffel till. Såå gott!

Då jag har tillgång till en sådan exklusiv råvara så vill jag gärna hålla det enkelt. Att låta råvaran tala för sig själv. Det fick jag till i denna lyxiga chipsdipp. Måtten är lite på en höft men också enkelt att lägga till mera ifall ni är flera runt bordet. Satsa också på ett godare chips, min favorit är Svenska Lantchips som är lite grövre och som orkar skopa upp en tjockare dipp.

Ca 1 dl Creme fraiche
Färskriven Gotlandstryffel
1 finhackad vitlök
Några droppar citronsaft
Salt & Peppar
En knivsudd socker
Några droppar rapsolja med citronsmak

Blanda creme fraiche med färskriven Gotlandstryffel samt hackad vitlök och citronsaft. Smaksätt med salt, peppar och socker. Rör runt och smaka av.

Lägg över i en snyggare skål och toppa med mera färskriven tryffel samt några droppar rapsolja med citronsmak. Ställ skålen med tryffeldipp med färsk tryffel mitt på ett snyggt fat och bred ut chips runt om. Ställ fatet mitt på bordet och njut av en härlig fredagskväll!

Tryffeldipp med färsk tryffel
Tryffeldipp med färsk tryffel

Annan dipp?

Ifall ni gillar lite matigare dipp så har jag samlat mina här. Vad sägs om hamburgerkött och pepparrot? Eller en somrig Philadelphiadipp med rödlök och rom? Mums allihopa!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera