Rårakor med Västerbottensost

-

Här kommer rårakor deluxe som passar alldeles utmärkt som förrätt eller varmrätt. Jag lagade rårakor med Västerbottensost, toppade snyggt och serverade som fredagsmiddag.

För fyra personer

300 g potatis
1 morot
1 dl Västerbottensost
Salt & Peppar
Smör till stekpannan

Till servering

Creme fraiche
Tångrom (eller löjrom om du vill lyxa ordentligt)
Hackad rödlök
Hackad dill
Finriven Västerbottensost

Riv potatis och lägg på en ren handduk. Pressa rivet så du får ut en del vätska. Lägg över i en bunke. Riv moroten och Västerbottensost på samma grova rivjärn, lägg i samma bunke. Blanda om och smaksätt med salt och peppar.

Sätt igång en gjutjärnspanna på medelvärme och lägg i smör när pannan blivit varm. Klicka ut lite av potatissmeten och forma till runda tunna rårakor. Vänd rårakorna och låt steka på andra sidan. Lägg sedan över på snygga assietter.

Toppa dina rårakor med Västerbottensost med en klick creme fraiche, finhackad rödlök, valfri rom, hackad dill och finriven Västerbottensost. Servera med något gott i glasen och ha en skön lördagskväll.

Rårakor med Västerbottensost
Rårakor med Västerbottensost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera