Saffranstortelloni med brynt smör

-

Vissa dagar och ibland hela veckor är jag nästan ensam här hemma. Daniel är bortrest i jobbet och Saga har skolan samt fullt upp att hänga med sina kompisar. Så då ska jag laga middag till mig själv. Inte alls lika roligt och ibland blir det faktiskt bara mackor till middag. Men igår lagade jag saffranstortelloni med brynt smör. Då jag var själv, så räckte maten till två väldigt goda middagar istället.

Kanske en god fredagsmiddag? Saffranstortelloni med brynt smör är enkelt och det går fort samtidigt som det är väldigt gott.

1 paket färsk tortelloni
Ca 50 g smör
1 liten rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
Ca 1 dl grädde
Ca 250 g cocktailtomater, delade i två eller fyra
Chiliflakes
Salt & peppar
Parmesan

Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Lägg smöret i stekpannan och bryn smöret. När det nästan är klart, lägg ner saffran, hackade rödlök och chiliflakes. Fyll på med ett par skedar pastavatten, tomat, hackad vitlök och grädde. Låt alltsammans puttra ihop någon minut och smaksätt med salt och peppar.

Häll av den kokade tortellonin och lägg ner i stekpannan. Rör runt så du får saffransås runt pastan. Lägg upp på snygga tallrikar och toppa med riven parmesan.

Saffranstortelloni med brynt smör
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar