Ängamat – en perfekt höstsoppa

-

Igår svängde jag ihop en kastrull Ängamat – en perfekt höstsoppa! Inte bara för att soppa är gott på hösten, utan det är nästan bara ingredienser i säsong och alltså det billigaste vi kan äta just nu. Till min soppa så gjorde jag goda varma mackor som tilltugg och fick på så sätt ihop en komplett middag.

4 potatisar
2 morötter
1 liten blomkål
1 stor rödlök (eller två små)
Ca 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 1,5 dl grädde
Salt & Peppar
Sockerärtor
Grönkål eller färsk spenat
Persilja

Dela potatis och morötter i snygga bitar och lägg i en oljad kastrull. Låt fräsa tillsammans med grovt hackad rödlök. Låt fräsa till löken blivit glansig och lägg ner blomkålsbuketter. Fyll på med vatten och en buljongtärning. Låt puttra till potatisen börjar bli mjuk.

Häll i grädde och låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar. Slå av plattan men låt kastrullen stå kvar på spisen och lägg ner delade sockerärtor och grönkål. Blanda ner dem i den varma soppan och låt stå medan du fixar något tilltugg och dukar.

Ängamat - perfekt höstsoppa

Jag valde att servera varma mackor på sidan. Denna gång fyllda med salami (ta bort ifall du vill ha en vegetarisk måltid), brieost, tomtskivor och ett par skivor hushållsost. Gott gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar