PanPizza med rödbetor och chèvre

-

Då och då så har butikerna extrapris på färdig pizzadeg och ifall jag inte har något annat planerat så slår jag oftast till. En pizza går att toppa med så mycket olika toppings och också perfekt att göra lite kylskåpsrensning för att slippa kasta mat. Pizza blev alltså middagen häromdagen då Saga ville göra panpizza med rödbetor och chèvre.

En riktigt god pizza alltså, med endast några få ingredienser. Ett bra tillfälle då rödbetor (och andra rotsaker) är riktigt billiga just nu.

1 förpackning färdig PanPizza-deg
Creme fraiche eller Ricottaost
1 rödlök i skivor
Grönkål
1-2 rödbetor i tunna skivor (använd helst mandolin)
Chèvreost

Honung på toppen
Gärna ruccolablad
En god aioli på sidan

Värm ugnen till 200 grader och lägg ut PanPizza-degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på creme fraiche på botten för att göra en Pizza Bianco. Skiva en rödlök och sprid ut över pizzan. Fortsätt med grönkålsbitar och lägg sedan tunna skivor av rödbetor. Smula chèvreosten på toppen och sätt in i ugnen.

När pizzan kommer ut, så ringla en tunn sträng flytande honung (nyslungad svensk honung är godast) över hela pizzan.

PanPizza med rödbetor och chèvre
PanPizza med rödbetor och chèvre
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar