Grönkålsceasar med hemmagjord dressing

-

Ceasarsallad är en av mina favoriter. Att något så enkelt kan vara så gott? Jag hade grönkål över i kylskåpet och Saga fixade i ordning en grönkålsceasar med hemmagjord dressing. Såklart hemmagjord dressing – den är sååå mycket godare än köpt dressing. Lova mig att ni provar att göra dressingen själv nästa gång – det är värt det alla gånger!

Här nedan har ni en grund till en vegetarisk sallad, men det gör inget om ni lägger till fler eller andra grönsaker. Ifall ni är nyfiken på mitt Ceasar-arkiv så hittar ni det här.

Ca 200 g grönkål
0,5 granatäpple
1 bit svensk grillost
Riven parmesan
Svartpeppar

Ceasardressing

1 äggula
1-1 1/2 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1-2 dl rapsolja
Ev mjölk
salt och peppar

Blanda och mixa vinäger, senap, äggula och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

Grönkålsceasar med hemmagjord dressing

Ta fram ett snyggt fat och lägg småbitar av grönkål i botten. Dela grillosten i mindre bitar och stek den i en stekpanna. Fördela de stekta ostbitarna över grönkålen och fortsätt med granatäpplekärnor samt riven parmesan och svartpeppar. Ringla Ceasardressingen över din sallad i ett snyggt mönster och ställ sedan salladsfatet mitt på bordet. Låt dina gäster ta för sig och njuta av en god sallad mitt i vintern.

Grönkålsceasar med hemmagjord dressing
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar