Pestoägg på surdegsbröd

-

När ni inte är sugen på så mycket mat, men ändå behöver en förstärkning, så kan ni göra pestoägg på surdegsbröd. Det ska enligt uppgift ha uppfunnits på TikTok och sprids snabbt bland framför allt våra unga. På bilder jag har sett så ingår avokado, men det är en ingrediens jag försöker undvika då den belastar miljön alldeles för hårt. Tyvärr – jag skulle helst vilja äta avokado flera dagar i veckan.

Jag ville såklart prova pestoägg på surdegsbröd och det blev bara såå gott!

Här är receptet för en person, men det är bara att dubbla till antalet runt bordet.

2 skivor surdegsbröd, gärna köpt på bageri eller hembakat
Smör att steka i
Mozzarella-mjukost med smak av grillad paprika eller vanlig färskost
1-2 tsk pesto
2 ägg
Peppar

Börja med att steka bröden i smör. Lägg upp på snygga tallrikar och smöra med mjukost eller färskost (båda blir jättegoda så ta det du har hemma). Sänk värmen, ta i lite mera smör i stekpannan och klicka även i pesto. Smeta ut peston en aning och knäck sedan ett ägg över pestosmeten.

Låt steka tills äggvitan är fast och gulan är lös – valfritt såklart, vissa gillar inte lös gula medan vissa (jag bland annat) älskar när gulan är lös och rinner ut. Lägg upp ett ägg på varje brödbit och toppa med peppar.

Servera pestoägg på surdegsbröd och ta åt dig av berömmet! Så enkelt och så gott! Jag gjorde det till middag igår och sen ville jag ha samma till lunch idag.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar