Hallonsylt med lakrits

-

Häromdagen tog jag fram frusna hallon från frysen för att dekorera min drink. När drinken var gjord så hällde jag resterande hallon i en kastrull för att koka sylt dagen efter. En hallonsylt med lakrits.

Under dagens RunStreak sprang jag förbi vår butik och köpte en bit brieost, så söndagskvällen har alltså förgyllts med ost, kex och god hemmakokad sylt/marmelad.

Ca 350 g hallon
200 g syltsocker
2 tsk lakritspulver

Mät upp hallon och syltsocker i en kastrull och sätt igång spisen på medelvärme. Sätt också in ett par väl rengjorda glasburkar i ugnen 100 grader.

Låt sylten puttra ihop några minuter och smaksätt sedan sylten med lakritspulver. Rör i sylten så allt blandas ordentligt.

Ta ut dina glasburkar ur ugnen och fyll sylt ända upp till kanten. När du mätt upp all sylt så lägger du plastfolie över sylten och sätter på locket (akta händerna, burkarna är väldigt varma fortfarande). Ställ syltburken upp och ner och låt svalna.

Hallonsylt med lakrits

Att burkarna står upp och ner gör att sylten själv sluter tätt mot lock-kanten och det kommer inte att komma in något mögel. Förvara alltså burkarna upp och ner tills du vill börja använda sylten – därefter har du den rättvänd i kylskåpet.

Använd sylten till helgen pannkakor eller plättar – eller varför inte till söndagskvällens ost, kex och sylt.

Hallonsylt med lakrits
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar