Hallongrottor med hallonlakrits

-

Minns ni min hallonlakritssylt som jag gjorde häromdagen? Genast när den var klar, så blev jag sugen på hallongrottor med hallonlakrits i fyllningen. Sagt och gjort, några dagar senare så serverade jag hallongrottor till kvällsfikat.

Frysen är tom på fikabröd efter jul och efter en intensiv period så längtar jag in i köket där jag får min egentid. Det är väldigt rogivande för mig baka eller laga mat, då försvinner jag ofta in i mig själv och låter tankarna flyga fritt. Hallongrottor sen – Det är en klassisk kaka som alla tycker om!

125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Hallonsylt med lakrits

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din sylt. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 20 formar.

Rulla bollar av degen och lägg i formarna. När alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en klick sylt i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna. Servera med kaffe, te eller saft – allt funkar och dina gäster kommer att tycka om ditt fika.

Hallongrottor med hallonlakrits

Hallongrottor med hallonlakrits
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar