Glasnudelwok med brysselkål

-

Jag har upptäckt koreansk mat, och hur god den är, tack vare Jennie Walldén. Ni vet TV-kocken från Sveriges Mästerkock som är adopterad från Korea. Jag har lagat en del av hennes recept men framför allt hennes vegetariska recept. Häromdagen svängde jag ihop en glasnudelwok med brysselkål där jag fått inspiration från henne.

En enkel och god wok med lite standardingredienser från det asiatiska köket som du svänger ihop väldigt snabbt. För 1 person

40-50 g glasnudlar
0,5 liten rödlök
5-6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
Ca 1 tsk riven ingenfära
1 liten morot
Ev chili – men jag tog sriracha istället

Hoisinsås

1 msk hoisinsås
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger (eller 1 msk svart risvinäger om man har hemma)
1 tsk sesamolja
1 tsk rostade sesamfrön
Ca 0,5 tsk vitpeppar

Olja att steka i

Till servering

Jordnötter
Srirachamajonnäs

Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av och ställ åt sidan. Blanda också ihop såsen och ställ åt sidan.

Skiva brysselkål och rödlök. Hacka vitlöksklyftan och riv ingefära. Skala tunna strimlor av moroten med hjälp av en osthyvel.

Hetta upp en stekpanna och ta lite olja i botten. Fräs brysselkål och lök i några minuter först, innan du lägger ner vilök och ingefära. Fräs i ytterligare 30 sek innan du lägger ner de kokta nudlarna, morotsstrimlor och chili/sriracha. Låt fräsa en kort stund innan du häller på hoisinsåsen. Rör runt och blanda allt. Skopa upp din glasnudelwok med brysselkål på en tallrik och toppa med jordnötter och srirachamajonnäs.

Glasnudelwok med brysselkål

Glasnudelwok med brysselkål
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar