Då och då bakas det cookies här hemma och vi har hittills inte riktigt lyckats komma på hur caféerna gör för att få dem relativt platta, stora och lite sega. Plus goda såklart. Saga försökte senast med ett recept på Cream Cheese Cookies och även om de inte blev så platta som vi ville ha dem, så blev de såklart goda.
Den här gången gräddade vi en plåt med runda degbollar och en annan plåt med tillplattade degbollar. Men de kom ut i samma form båda två. Någon som har tips på hur man ska göra?
4,2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
60 g smör
120 g philadelphia
1,8 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
180 g hackad vit choklad
Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda sedan alla ingredienser och rulla stora bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt med mellanrum, då det är tänkt att de ska flyta ut.
Ställ bollarna kallt för att stelna och sätt sedan ugnen på 200 grader. Tryck till bollarna en aning och sätt in dem mitt i ugnen för gräddning. Ta ut då de fått lite färg.
Festa på dina Cream Cheese Cookies och skicka gärna bilder ifall dina flyter ut precis som cookies ska.