10 tips för en lyxig vardagsmiddag

-

Visste du att vi med väldigt enkla medel kan skapa en lyxig vardagsmiddag fastän själva maten är ganska ospännande? Det behöver inte vara mer än finporslinet, att ni klär upp (eller ner?) er och att ni lägger bort mobilerna. Här får du mina tio bästa tips med några små enkla medel som du redan har hemma.

Sociala medier är både bra och dåligt. Vi får i princip bara se perfekta hem, perfekta maträtter och perfekta familjer där pengar inte är ett problem vilket skapar stress för många. Men det går att få det lyxigt, även med makaroner och korv till middag.

Dukning & pynt

  • Det jag menar med lyxig vardagsmiddag är framför allt dukningen. Lägg på en nytvättad snygg duk och kanske har du hittat tulpaner i din butik för lite och ingenting?
  • Om du inte prioriterar att köpa färska blommor så kanske du har ett par ljusstakar att ställa fram? Tänk helgmiddagsfint även om det ”bara” är familjen som ska äta.
10 tips för en lyxig vardagsmiddag

Använd finporslinet oftare

  • På den nytvättade duken så dukar du med finporslinet, både tallrikar och bestick. Om sanningen ska fram så används väl inte dessa grejor för ofta?
  • Ställ även fram snygga glas på fot – även om ni bara dricker mjölk eller läsk till maten.
10 tips för en lyxig vardagsmiddag

Servering & tillbehör

  • Gör i ordning dina makaroner (eller ännu hellre en snyggare pasta – jag valde Fusilli pastaskruvar denna gång) och korv men istället för att låta dina middagsgäster ta maten från kastrullen på spisen, eller kastrullen framställd på bordet, lägg upp middagen i snygga skålar. Återigen – tänk finmiddag med utomstående gäster – då hade du aldrig serverat direkt ur kastrullen, eller hur? Ja – det blir mera disk, men spelar det så stor roll ifall ni får en mysig middag?
  • När du ändå lagar maten, så sväng ihop en god sallad. Sallad, tomater och gurka kan blandas ut med majs, ostbitar, nötter i någon form eller kanske någon fryst (som hunnit tina såklart) bit mango eller granatäpple. Toppa med en god dressing och servera i en snygg skål med salladsbestick.
  • Till din enkla vardagsmiddag kan du också ställa fram något litet extra. Ibland ställer jag fram nachos och färdig ostdipp som en ren bonus. Det är gott att möta en annan textur och äta tex ett krispigt chips mellan de mjuka makarontuggorna.

Klä upp (eller ner?) er

  • Som kronan på verket så kan du och din familj klä upp er en aning? Byt ut jobbtröjan mot en nytvättad snygg tröja. Kör en raggardusch, släpp ut håret, stänk på lite parfym och titta till sminket. Några små ändringar kan göra underverk!
  • Om du inte vill klä upp er inför vardagsmiddagen, så kanske ni ska klä ner er? Byt dagens jobbkläder till pyamas och uppsatt hår. Tvätta av sminket och trä tofflor på fötterna. Allt jag vill åt är att man ändrar något inför middagen – för att på så sätt göra middagen lite speciell.
  • Som avslutning så hoppas jag att ni stänger av fläkten, lägger bort mobiler, plattor och stänger av TV:n. Passa på att umgås med varandra runt bordet istället!

Enkel men ändå lyxig middag

Jag gillar vardagslyx och tycker att vi ska lyxa till vardagarna då och då. Varför spara allt gott och fint till helgen? Helgen är ju bara två dagar jämfört med veckan som är fem dagar, så förgyll fler dagar i veckan!

Dagens tips med makaroner och korv är ju bara ett exempel. Att lägga på en duk, lägga upp maten i skålar och äta med finporslinet fungerar ju även om ni äter fiskpinnar och potatismos, raggmunkar med fläsk eller pannkakor. Låt oss göra vardagslivet lite roligare!

Rosor Solros
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEnkel äppelkaka från TikTok
Nästa artikelDrinkar i Vilnius

Lämna ett svar