Drinkar i Vilnius

-

Inget fredagsdrinksrecept idag utan jag tänkte ge er några förslag inför nästa utekväll. Vi hade vår utekväll i Litauen och vår weekend i början av februari. Efter en lång dags promenerande så drack vi några drinkar i Vilnius och hade på så sätt en riktigt rolig fredagskväll.

Vi började kvällen med middag på restaurang Užupio Kaviné som ligger precis på andra sidan bron inne i stadsdelen Užupis. Jag fick en tallrik musslor vid namn Moules à la Bruxelloise vilket är musslor med spenat, körsbärstomater, ädelostsås och serverat med både bröd och strips. Till detta ett glas vin. Mums!

Moules à la Bruxelloise

El Mercado

Efter en god middag så gick vi in mot stan. Jag hade druckit en Aviation någon vecka tidigare och ville se ifall alla Aviations serverades lika mörka som på Lagerbaren i Östersund? Så vi gick in på El Mercado längs Didžioji-gatan och satte oss. Då de inte hade rätt ingredienser hemma för en Aviation så beställde vi in andra drinkar.

Bartendern och en servitör var väldigt vänliga och tyckte nog att det var skoj att vi kom in på deras restaurang bara för att dricka ett par drinkar. Men med den snygga bardisken, så varför inte?

Nick & Nora Cocktailbar

Efter El Mercado så gick vi in mot centrum i gamla stan och in på sidogatan Stiklių där vi hittade Nick & Nora Cocktailbar. Här måste det väl ändå finnas en Aviation?

Vi fick ett fönsterbord och jag frågade om en Aviation direkt. Ja, även om den inte fanns med i deras drinkmeny så kunde de servera den. Och in kommer en drink nästan utan färg – men med samma smak och med ett likadant körsbär i botten. Lite lustigt men kul att prova samma drink på olika ställen.

Vi kom nog i alldeles rätt tid till Nick & Nora, för strax efter att vi satt oss så kom deras DJ och ställde sig strax bakom oss. I samma veva så kom det också mera folk, så vi hade lite tur att vi fått ett bord.

På Nick & Nora kostade alla drinkar 10 Euro, så det var bara att välja den drink som lät godast.

Efter så här många drinkar så kände vi oss klara med kvällen och gick hem mot vårt hotell. Vi köpte med oss chips till rummet, la oss sedan i sängen och kollade svenska På Spåret via SVT Play. Vi tittar varje vecka och tävlar med Duo-appen och just denna kväll var det jag som vann.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar