Lövbiffspasta med ädelost

-

Lövbiff brukar med jämna mellanrum finnas med lite bättre pris i mina butiker och då kan jag passa på att köpa ett paket. För att få en bra tillagad lövbiff är det viktigt att inte steka den för länge, för då har den en förmåga att bli seg. Här gjorde jag en lövbiffspasta med ädelost som blev mycket omtyckt runt bordet. Ev rester funkar utmärkt i matlådan.

1 gul lök
5-6 färska champinjoner
Ca 300 g lövbiff, skuren i strimlor
Spenat, denna gång från frysen
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
140 g ädelost
Salt & Peppar

Valfri pasta, jag hade en snyggare pasta vid namn Garofalo
Ev riven parmesan vid servering.

Sätt igång pastavatten för kokning. Hacka löken och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek lök och champinjoner på medelvärme och lägg sedan åt sidan. Höj värmen och stek lövbiffen ett par minuter. Lägg i lök och champinjoner igen och även spenaten. Sätt ner värmen på medel igen och häll på både grädde, creme fraiche och ädelost. Låt allt puttra ihop medan pastan kokar.

Då pastan är klar så häller du av vattnet och sedan häller du pastan ner i stekpannan. Blanda runt och smaksätt med salt och peppar. Toppa med riven parmesan vid servering.

Lövbiffspasta med ädelost
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar