Aviation som fredagsdrink

-

För några månader sedan diskuterade vi drinkar på jobbet och en kollega nämnde Aviation och att den skulle vara så god! Jag hade inte hört talas om den, så jag fick söka receptet. Det är ett par udda ingredienser, så jag har ännu inte gjort den hemma, men den är enkel att beställa ifall ni är ute på stan. Här kommer Aviation som fredagsdrink och jag har druckit den både på Lagerbaren i Östersund och i Vilnius, Litauen.

4 cl Gin
2 cl Maraschinolikör
0,5 cl Viollikör (Crème de Violette)
2 cl Citronjuice
Is
1 körsbär som dekoration, helst ett Maraschino-körsbär

Blanda allt utom körsbäret i en shaker och skaka drinken kall. Sila upp drinken i ett snyggt glas och lägg ner ett körsbär i glaset.

Som ni ser så kan drinken ha väldigt olika färg, men smakade bra oavsett!

Aviation Lagerbaren
Först en Aviation från Lagerbaren Östersund

Aviation Vilnius
Sen en Aviation från cocktailbaren Nick & Nora i Vilnius
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar