Enkel äppelkaka från TikTok

-

Snubblade över en bild och ett recept från TikTok förra veckan. En enkel äppelkaka som enligt uppgift ska likna äppelkakan från McDonalds (äter inte själv på McD så jag kan inte säga). Enkelt var det iaf och gott smakade det!

2 smördegsplattor (alternativt en halv färsk smördeg)
1 äpple
2 msk vatten
0,5-1 msk kanel
1-2 msk strösocker
1 krm vanlijsocker
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten

Ägg för pensling
Socker & kanel på toppen

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegsplattorna för att tina. Hacka äpplet smått och lägg i en kastrull tillsammans med med 2 msk vatten, kanel, strösocker och vaniljsocker. Låt puttra några minuter innan du fyller på med ytterligare 2 msk vatten tillsammans med majsstärkelse.

Kavla ut plattorna en aning och lägg sedan äpplefyllningen på ena sidan. Lägg över den andra smördegshalvan och tryck frast med en gaffel. Pensla med ägg och strö över socker & kanel. Skär några snitt så ångan kommer ut. Sätt in i ugnen tills smördegen blivit gräddad och pudra florsocker ovanpå. Servera enkel äppelkaka till kaffet på helgen eller som en enkel efterrätt tillsammans med glass.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar