Fettisdag 2023

-

Tisdag 21:a februari och det är fettisdag 2023. En temadag som slår alla andra temadagar tror jag, då ALLA verkligen vill ha en semla idag. Det utvecklas nya typer av semlor varje år, både wraps och rulltårtor, men också den klassiska formen fast med andra smaker. Jag gjorde semmeltest för ett par år sedan och smakade mig fram genom Östersund, se mina tester här.

Tyvärr finns inte vinnaren kvar men det finns många andra goda bagerier att köpa från. För så är det – semlor från ett riktigt bageri slår de billiga semlorna du hittar i din butik. Alla dagar! Så unna dig en riktigt god semla idag.

Men om den klassiska semlan inte är din favorit, så finns det många andra varianter. Jag har inte ens bakat hälften av alla som finns, men jag några riktigt goda förslag. Faktiskt mitt allra första inlägg som bloggare, den 7:e februari 2016, handlade om semlor. Nämligen att baka en semmelkladdkaka. Såå god!

Istället för semlor

Jag har också gjort en semmelglass som såklart också var riktigt god! Så ifall du gillar smaken av semlor, så finns det många varianter att testa.

Semmelglass

Jag måste också få nämna min snygga semmelcheesecake. Snygg OCH god såklart!

Semmelcheesecake

Alternativt om ni bara vill ha ett snabbt och enkelt fika med smak av semlor? Jag testade förra året att bara bre mandelmassa och grädde på ett tunnbröd och rullade ihop. Riktigt gott fastän det bara var en snabb macka. Inspirationen hittar du i min semmelrulle.

Semmelrulle

Rostad mandelmassa

Om du ändå vill göra dina egna semmelbullar och fylla dem med mandelmassa och grädde, så måste jag få tipsa om rostad mandelmassa som du gör i ordning själv. Det kan låta fånigt, men hemmagjord mandelmassa är bara såå gott, helst om du också rostar mandeln.

Hemmagjord rostad mandelmassa

Too Good To Go eller Karma

Om du värnar om att minska matsvinn så måste jag också få tipsa om apparna Too Good To Go eller Karma. Två appar där butiker, bagerier och fik lägger ut varor senare under eftermiddagen. Ofta till halva priset, bara för att minska matsvinnet. Så ladda hem apparna och titta in där när du slutar jobbet idag – jag kan nästan lova att det kommer att finnas semlor kvar just idag och då till ett bättre pris.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar