Follingers i Rätan

-

För ungefär ett år sedan så valde paret Follinger, Maria och Bernt, att lämna Stockholm och flytta upp till Rätan i Bergs kommun. De hade nämligen hittat den plats där de ville öppna bageri och restaurang, vid namn Follingers. Platsen är Kojbyn som ligger längs E45 mellan Rätan och Åsarna.

Follingers

Hitta hit: Follingers i Rätan

Vi svängde in då vi åkte söderut häromdagen och jag träffade Maria i bageriet. De hade inte öppnat för dagen men Maria tog sig tid för mig och mina frågor ändå. Bernt hade fullt upp att förbereda lunchen under tiden men ställde upp på en bild utanför restaurangen.

Follingers

Maria berättade om att Bernt jobbat som kock i 40 år och är den som sköter köket. Maria har istället gått bageriutbildning i Stockholm för tre år sedan samt hantverksbageri och konditorutbildning på Eldrimner utanför Östersund. Inför flytten upp så sa hon upp sig som sjuksköterska och de vågade satsa på deras gemensamma dröm.

Under tiden Maria bakar bröd och bullar så lagar alltså Bernt god mat från grunden med italienska inslag. Och även om det här är en restaurang som ligger längs E45, så är det absolut inte en vägkrog i allmän mening, utan här får du riktigt lagad mat istället. Så om ni är less på vägrestauranger och deras väldigt tråkiga mat (jag skrev om tråkiga vägrestauranger redan 2018) så är Follingers i Rätan ett väldigt bra alternativ.

Förutom restaurangen så driver Follingers campingen på området och det är en väldigt charmig badstrand precis utanför restaurangen. Även en söt sandlåda i en gammal båt står i närheten.

Den här gången så följde två kardemummabullar och en surdegslimpa med oss i bilen därifrån och jag kunde inte hålla mig så länge. Fastän jag satt bakom ratten så tog jag kardemummabullen i ena handen. Brödet åt vi sedan till frukost dagen efter och det var ett otroligt gott bröd!

Kardemummabulle Follingers
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar