Järvsö Lanthandel

-

När vi var till Järvsö för Daniels 43-årspresent (jag pratar om champagneprovning på Taittinger) så ville vi såklart ha något extra gott i magen också. Jag har inte varit så imponerad av Järvsö gårdsbageri’s matutbud utan ville hellre testa något annat. Jag kollade med Sara Rönne som kommer från Järvsö-trakten och hon tipsade om Järvsö Lanthandel.

Järvsö Lanthandel ligger något utanför centrum, på andra sidan bron, men det blev en perfekt promenad efter vår champagneprovning.

Hos Järvsö Lanthandel (öppnade 2019) så brinner man för ärligt odlad och tillagat käk gjord på lokalproducerat och det är något som låter väldigt attraktivt i mina mat-öron och något jag gärna sponsrar. När de dessutom satsar på smårätter så är det ljuv musik som ljuder i öronen. Förutom restaurangen så är det också en lanthandel och de säljer många av de produkter som de själva tillagar.

Vi fyra fick ett eget rum med ett bord i mitten och vår sköna servitör Petrus som passade upp oss hela kvällen. Lars stod i köket och kom ut till oss vid ett par tillfällen också.

Vi alla ville smaka så många smaker som möjligt, så vi valde att dela alla rätter på fyra. Vissa blev pyttesmå i storleken, men vi tog hellre in fler av smårätterna tills vi kände oss nöjda. Här kommer våra rätter, den ena godare än den andra – men alla var otroligt goda!

Vi hade en supermysig kväll på Järvsö Lanthandel. Vi beställde först in fyra rätter att dela på, men när de fick veta att vi tänkte dela på alla rätter så kom det istället en rätt i taget. Vi högg in och delade vår maträtt, diskuterade smakerna och drack vin. Snart kom nästa rätt in och samma procedur skedde. Ibland kom Petrus in och satte sig ner, så vi fick chansen att ställa frågor kring maten eller kring restaurangen. Så perfekt gjort av restaurangen, vi kände oss speciella som gäster (även om vi inte var det men grymt bra levererat).

Mot slutet av kvällen så tog vi också in efterrätter, och här beställde man in en till sig själv istället för att dela. En god rabarbersorbet och en god yoghurtsorbet.

Kvällen gick mot sitt slut och vi gick över bron tillbaka in till centrum igen. Knoppade helt ovaggade på respektive hotellrum efter en intrycksfull dag. Lovely!

Järvsö Lanthandel
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar