Dilldrink till kräftskivan

-

Nu är det snart kräftpremiär 2023 (den 7:e augusti) så då ska det ätas kräftor i parti och minut. Jag har ingen tradition av att äta kräftor men jag äter gärna när jag får tag i kräftor istället. Men tips på god mat och dryck är alltid välkommet och här kommer en dilldrink till kräftskivan.

Det var Daniel som beställde in drinken då vi var i Tyskland i slutet på juni, men den var så god så han vill tipsa om den även till kräftskivan. På restaurangen Fachwerk7 i Rostock hette drinken Nordish by nature (restaurangens signaturdrink).

6 cl brännvin med smak av dill och gurka (på restaurangen användes ett brännvin från Nordcraft i Hamburg men det finns annat dillbrännvin på Systembolaget)
1 rädisa
1 cl citronjuice
2 cl agave (eller honung)
Is

Börja med att mortla rädisan i en shaker. Fyll på med brännvin, citronjuice och agave samt is. Skaka drinken kall. Sila upp drinken i ett snyggt glas och sätt fast en bit rädisa som garnering.

Dilldrink till kräftskivan
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar