Älgafallet i Bohuslän och Elgåfossen i Norge

-

Precis på gränsen till Norge så ligger Älgafallet i Bohuslän. Det är så precis på gränsen, så gränsen går mitt på bron och Älgafallet blir Elgåfossen ett steg senare. Förutom att vara ett vattenfall precis på gränsen till Norge, så är det också Sveriges tredje högsta vattenfall och väl värt ett besök. Endast en kort 300 m lång promenad från parkeringen.

Hitta hit: Älgafallet i Bohuslän

Ni kanske har koll på Sveriges fem högsta vattenfall och deras respektive höjd sedan innan, men annars kommer en snabb repetition här:

Älgafallet ligger som sagt väldigt enkelt till från parkeringen, endast 300 m för att komma till toppen av fallet. Sen finns det en bro över till den norska sidan och här finns också trappor för att kunna ta sig ner lättare. Väl nere så ser du fallet i hela dess prakt och det finns även ett fikabord ifall ni vill stanna en stund.

Så ifall ni är i närheten så tycker jag att ni kan göra en utflykt till detta fina vattenfall. Det är väldigt rofyllt att stå och titta på ett vattenfall. Att se vattnet forsa fram och kasta sig utför stupet är fashinerande.

Dagens RunStreak

Som ni kanske minns så springer jag min RunStreak varje dag och den här dagen passade det bäst att springa vår engelska mile (dvs 1,61 km) här vid Älgafallet.

RunStreak r2d289
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar