Chokladbollar med brynt smör

-

Alltså när man inte trodde att chokladbollar kunde bli godare än de redan är… Jag har under hela mitt liv gjort chokladbollar med fast men mjukt smör, men jag har här och där sett hur man gjort chokladbollar med smält smör istället. Och även att man gjort chokladbollar med krossade havregryn. För en matbloggare så finns alltid intresset att prova nya sätt, så här kommer chokladbollar med brynt smör.

Och OM de var goda? Lova mig att ni testar!

150 g smör (och ja, det ska vara smör! Inte margarin)
4 dl havregryn
1,5 dl strösocker
En nypa salt
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe

Smält smöret i en kastrull och ta fram en matberedare med knivar. Måtta upp havregryn, socker, salt, kakao och vaniljsocker. Mixa dessa torrvaror en liten stund först.

Tillsätt sedan starkt kaffe och smält smör och mixa ihop till en deg. Häll över i en bunke och ställ i kylen någon timme så smöret får stelna igen.

Ta ut och rulla chokladbollar i händerna, rulla i pärlsocker. Ett tips kan vara att hälla pärlsockret i en kastrull och sen snurra kastrullen med chokladbollarna i. Då får de ett jämnt lager pärlsocker runt.

Ställ in i kylen igen och servera sedan dina chokladbollar med brynt smör till nästa fikarast. Så goda!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar