Brudslöjan ligger på gränsen

-

Vattenfallet Brudslöjan ligger nästan bokstavligen på gränsen mellan Sverige och Norge. Inte riktigt så bokstavligt som Älgafallet i Bohuslän men inte långt därifrån heller. Att Brudslöjan ligger på gränsen gör att det också går att nå från båda länderna. Ifall ni söker efter vattenfallet på norska, så heter det Brudesløret.

Vi besökte vattenfallet från den norska sidan men gick över och upp på den svenska sidan. Eller för att vara helt ärlig – Daniel gick över och upp på den svenska sidan. Själv vände jag vid vattenfallet och gick tillbaka på den norska sidan och körde bilen tillbaka till Sverige för att hämta upp Daniel.

Hitta hit: Brudslöjans vattenfall

Från svenska sidan

För att hitta till Brudslöjans vattenfall så kan du antingen gå ner en stig på den svenska sidan. Efter att du passerat Storlien och bara några 100 m innan gränsen så finns det en parkering och en träportal. Följ den så kommer du att komma rätt.

Från norska sidan

För att hitta till Brudesløret från den norska sidan, så kan du sikta på Rypetoppens äventyrspark. Där finns parkering och du går genom äventyrsparken och sen en brant trappa uppåt för att komma rätt. Vattenfallet är ca 24 meter högt och rinner ut i en väldigt fridfull sjö intill Rypetoppens äventyrspark. När vi var där så var ett par ute på SUP och paddlade mot vattenfallet. Det skulle jag gärna göra en annan gång.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar