Snabb currygryta med kyckling

-

Jag skulle iväg på Munskänkarna för vinprovning och middag men hade ändå tänkt ut en middag till Saga och Daniel. Daniel fick uppgiften att laga först, men Saga var hungrigast och aldrig rädd för att ta i i köket. En snabb currygryta med kyckling blev det till middag och båda två tyckte att det blev en god middag.

Ca 400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 paprika valfri färg
1 liten burk bambuskott
1 burk minimajs
2 dl grädde
2 dl creme fraiche (eller 1 dl vanlig creme fraiche och 1 dl paprika & chili)
2 msk kycklingfond
2-3 msk curry
1-2 tsk paprikakrydda

Ris att servera på sidan.
Saga vald också rostade sesamfrön och hackad persilja

Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med hackad lök i en stekpanna, samtidigt som du sätter ris på kokning.
Fortsätt med strimlad eller hackad paprika (dvs julienne eller brunoise fick jag lära mig av Saga), minimajs i ca 1 cm stora bitar samt bambuskott. Låt fräsa någon minut innan du häller på grädde, creme fraiche, fond samt kryddor. Låt grytan puttra medan riset kokar klart och smaka av med salt.

Servera en snabb currygryta med kyckling tillsammans med kokt ris. Det kan också vara gott med en extra klick naturell creme fraiche på toppen samt att Saga la till rostade sesamfrön och hackad persilja.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar