Jag skulle iväg på Munskänkarna för vinprovning och middag men hade ändå tänkt ut en middag till Saga och Daniel. Daniel fick uppgiften att laga först, men Saga var hungrigast och aldrig rädd för att ta i i köket. En snabb currygryta med kyckling blev det till middag och båda två tyckte att det blev en god middag.
Ca 400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 paprika valfri färg
1 liten burk bambuskott
1 burk minimajs
2 dl grädde
2 dl creme fraiche (eller 1 dl vanlig creme fraiche och 1 dl paprika & chili)
2 msk kycklingfond
2-3 msk curry
1-2 tsk paprikakrydda
Ris att servera på sidan.
Saga vald också rostade sesamfrön och hackad persilja
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med hackad lök i en stekpanna, samtidigt som du sätter ris på kokning.
Fortsätt med strimlad eller hackad paprika (dvs julienne eller brunoise fick jag lära mig av Saga), minimajs i ca 1 cm stora bitar samt bambuskott. Låt fräsa någon minut innan du häller på grädde, creme fraiche, fond samt kryddor. Låt grytan puttra medan riset kokar klart och smaka av med salt.
Servera en snabb currygryta med kyckling tillsammans med kokt ris. Det kan också vara gott med en extra klick naturell creme fraiche på toppen samt att Saga la till rostade sesamfrön och hackad persilja.

