Oxfilépasta till helgen?

-

Vad sägs om en oxfilépasta till helgen? För att fira att hösten kommit igång, att barnen börjat skolan och rutinerna börjat flyta på igen? Den här oxfilépastan kan vara min godaste jag någonsin gjort så ett hett tips till nästa helgmiddag.

Ca 150 g oxfilé
Olja att steka i
Smör att steka i
Salt & peppar

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Chili
Rapsolja att steka i
Ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
Haricot verts
Salt & peppar
Ca 1-2 dl pastavatten att späda med

Valfri pasta, jag valde färsk fettuccine denna gång
Riven ost, jag valde Västerbottensost denna gång
Färsk spenat i botten på serveringsfatet

Sätt igång en kastrull för att koka pasta. Hacka lök, vitlök och chili. Ta lite olja i stekpannan och låt lök, vitlök och chili fräsa ett par minuter. Häll på vitt vin och låt alkoholen puttra bort innan du fyller på med grädde och haricot verts. Låt puttra och smaksätt med salt och peppar.

När pastan är klar så häller du av vattnet, men spara lite för att kunna späda i stekpannan. Lägg pastan i gräddsåsen och vänd runt.

Fortsätt med oxfilén. Skär i mindre bitar eller strimlor och stek i en stekpanna – behåll gärna en lite rosa kärna i mitten men det är också valfritt. När köttet känns klart så häller du ner kött och steksky i stekpannan med pasta. Vänd runt och häll sedan upp på ett snyggt fat för servering. Toppa med valfri riven ost och svartpeppar.

Och hörni – jag måste slå ett slag för Västerbottensost. Det vanliga är att man river ganska snäll Parmesan ovanpå sin pasta, och det är såklart väldigt gott! Men testa riven Västerbottensost på denna rätt – Det gifter sig såå bra!


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar