Hallon-lakritsdrink som fredagsdrink

-

Idag tipsar jag om en riktig godisdrink. En hallon-lakritsdrink som fredagsdrink. Passar utmärkt tillsammans med chips och dipp på den inglasade balkongen, men den funkar även utmärkt inomhus i TV-soffan.

Hallon-lakritsdrink förstärks gärna med Bubs hallon-lakritsgodisar som går att köpa i lösvikt. De tillför ingen smak, men är snygga att titta på – och goda att äta! Dessa godisar var Sagas favorit när hon var mindre och ville ha lördagsgodis. Jag älskar också Bubs godisar men just nu är favoriten Passion-ananas. De sötsura skallarna i vitt och gult som bara är såå goda! Förutom att Bubs gör goda godisar så är de också gelatinfria (dvs veganska), palmoljefria och de använder cerifierat FairTrade-socker. Riktigt bra och bara de sakerna motiverar köp!

Men tillbaka till drinken – det var väl därför du tittade in? Det hemliga receptet kommer ursprungligen från restaurangkedjan Pinchos men Drinkoteket har gjort en tolkning, så det är Drinkotekets variant som jag testat:

6 cl Sourz Raspberry
1 cl Pernod
2 cl Grenadin
1 cl Citronjuice
8 cl Sodavatten
Hallonlakritsskalle-godis

Fyll ett glas till hälften med krossad is. Tillsätt Sourz Raspberry, Pernod, grenadin och citronjuice. Rör om så att allt blandar sig. Tillsätt sodavatten och fyll resten av glaset med is. Rör om lite lätt och garnera med en hallonlakritsskalle.

Servera din hallon-lakritsdrink som fredagsdrink tillsammans med något gott tilltugg, här blev det OLW’s nyhet Rostade potatissnacks som jag fått i senaste Smakboxen. Riktigt goda och fräscht att de inte är lika feta.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Chorizopasta med broccoli

Gammeldags stuvade morötter

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Populära kategorier

Lämna ett svar