International Food Festival 2023

-

Onsdag till lördag denna vecka så pågår International Food Festival 2023 i Östersund. En matfestival där en massa olika länder ställer upp sin matstånd på Stortorget mitt i stan. Många stånd serverar mat från sitt hemland och vi hittar både Balkan, Vietnam, Frankrike, England, Libanesisk mat mm. Vissa stånd sålde också råvaror för att ta hem, såsom ostar, korvar, olja eller franska bakverk såsom eclair och macarons.

Daniel och jag gick dit under fredagen för att äta lunch och se oss omkring. Vi båda fastnade för fransk mat. Jag tog en låda dijonkyckling med potatis och Daniel hittade istället kyckling med curry och vindruvor. Det var gott och lagom mycket mat, även om jag inte kände av den franska touchen. Nåväl.

Fransk dijon kyckling potatis

Det roliga med dessa stånd är att varje person kan välja den mat som man själv är sugen på, sen kan man ändå äta maten tillsammans vid borden som står mitt emellan. Och det är välbesökt! När vi kom dit strax före kl 13 så var hade många börjat gå tillbaka till sina arbeten, men det var ändå inte självklart att vi skulle få någon sittplats.

Att köpa med hem

Jag funderade om det var något jag ville köpa med hem, men jag har det bra ställt med både oljor, ostar och oliver, så inget av det lockade. Men ett franskt stånd som sålde macarons fick ändå min uppmärksamhet. Det är väl ändå roligt att köpa med sig något? Å andra sidan har jag tänkt göra egna macarons någon dag. Hm.

Men så tittade jag bland utbudet en gång till och så såg jag Eclairs. Denna ljuvliga bakelse som jag förälskade mig i då vi var i Paris förra året. Det här franska ståndet hade fyra varianter och man kunde köpa fyra för 100kr, så jag köpte en av varje. Så dessa eclairs var min belöning från matmarknaden i år. Så goda!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar