Ett dygn i Paris

-

I februari så gjorde vi en kort resa ner i Europa. Resans mål var att åka med Trenitalia och deras Frecciarossa 1000 mellan Milano och Paris. Vi fick först några timmar i ett vårvarmt Milano där vi strosade omkring och såg bland annat vackra Doumo di Milano och drack en god afterwork-drink med tilltugg. Men vi fick också ett dygn i Paris.

Morgonen efter vår ankomst till Milano klev vi ombord på tåget redan kl 06.30 för att åka mot Paris. Det vi inte hade fått veta i förväg var att den mat som vi förväntade oss skulle ingå i Executive inte gjorde det. På grund av Frankrikes Corona-regler så fick inget förtäras ombord på tåget vilket innebar sju timmar utan mat. Läs mera i mitt Trenitalia-inlägg.

TrenItalia Matranson

Väl framme i Paris så hade vi också fått en påse med den mat som borde ha ingått. En liten tröst på såren och vi uppsökte en park intill tågstationen Gare de Lyon för att äta något. Sen tog vi en promenad genom Paris och till vårt hotell som låg intill tågstationen Gare de Nord. Dagens RunStreak var inte gjord så vi bytte om och sprang mot Sacré-Cœur – Paris klassiska och otroligt vackra Basilika.

RunStreak 653

På vägen tillbaka mot hotellet så sprang vi förbi en saluhall där jag köpte en helt magiskt god Eclair! Lova mig att ni testar en Eclair om ni åker till Frankrike eller om ni hittar en hos ett svenskt bageri. Ni blir inte besvikna!

Morgonen därpå tog vi först en morgonrunda löpning, för att sedan nyduschade gå ut och möta Paris. Vi väljer ofta bort frukost på våra stadssemestrar utan äter något lokalt istället. Och det formligen dräller av små caféer i Paris, där du kan gå in och äta en klassisk fransk frukost. Här ett charmigt café i vår närmaste korsning från hotellet.

När vi ätit frukost tog vi en sightseeingrunda i centrala Paris. Vi började med Notre Dame, gick vidare till Louvrens klassiska glaspyramid och korsade parken mot Place de la Concorde. Härifrån sökte vi oss mot självklara Eiffeltornet och sen vidare upp till Triumfbågen och ner mot Place de la Concorde via Champs Élysées. En lång promenad innan vi var hemma vid hotellet igen men också alla klassiska turiststråk under vårt dygn i Paris.

En otroligt härlig weekend i mitten av februari. Våren i Milano, snabbtåg genom Alperna och de franska slätterna för att sedan få ett dygn i Paris. Allt på fyra dagar! Mycket upplevelse men få semesterdagar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar