Våren i Milano

-

Som ni kanske har koll på, så var vi på en kort tågsemester mellan Milano och Paris i mitten av februari. Själva tågresan var Trenitalias rutt med tåget Frecciarossa 1000 som erbjöd bland annat Executive-klass och en tågresa i 300 km/h. Men innan tåget skulle gå på lördagmorgon så fick vi möta våren i Milano en eftermiddag.

Vi landade på Linate flygplats och tog bussen in till järnvägsstationen. Vi hade bokat ett hotell granne med järnvägsstationen för att ha nära dagen därpå när tåget skulle avgå 06.30. Vi klev av bussen och gick för att checka in. Dagens RunStreak stod först på tur och i en ny stad så blir det mera sightseeing än löpning. Skönt ändå!

Vi sprang ut från hotellet och gjorde en första titt inne i järnvägsstationen för att veta mera dagen därpå. En pampig byggnad som är väldigt vacker!

RunStreak 652 Milano Centrale

Sen följde vi huvudgatan in mot centrum, Via Vittor Pisani. Vi kom till en stor korsning där också spårvagnarna korsade vår väg. Till vänster siktade vi en park så vi sprang åt det hållet. Efter en kort stund kände vi oss ändå rätt nöjda och ville hellre utforska stan duschade och med vanliga kläder så vi sprang hemåt hotellet igen.

Våren i Milano

Efter en dusch så stod vi sedan ute på gatan igen. Vi tog sikte på Duomo di Milano – Milanos gigantiska kyrka mitt i centrum. Den är också otroligt utsmyckad och vacker och när vi var här 2013 så tog vi med oss lite fika upp på kyrkans tak och fick ett par soliga och varma timmar där.

Våren i Milano
Utanför Doumo di Milano, en maffig, snygg och läcker kyrka mitt i Milano
Tjurens kön Milano
Någon tradition att sätta hälen på tjurens kön och snurra runt. Tjuren tillhör staden Turin och det är sedan gammalt en kamp mellan dessa städer.
Våren i Milano
Maffiga Galleria Vittorio Emanuele II

Vi strosade omkring i centrala Milano och började bli lite hungriga. Då det var fredag så erbjöd väldigt många AfterWork med utvalda drinkar och tilltugg. Vi hittade en uteservering med infravärme där vi satte oss. En drink och ett par goda tilltugg satt väldigt fint! Och vilken bra idé för Sverige att ta efter – erbjud ett pris där både drink och tilltugg ingår som ett AW-pris under ett par timmar. Ofta vill jag ha något litet på sidan att tugga på då jag är ute på AW.

Dryden Milano

Vi strosade mot hotellet igen och tog någon timmes vila innan vi var sugna på middag. Vi kände oss lite lata, så vi hittade en restaurang runt knuten från hotellet. Jag testade Spagetti alle Vongole som var helt ok. Några trasiga skalbitar försämrade intrycket av en annars god rätt.

Spagetti alle Vongole Milano

Trötta och mosiga efter en lång dag sökte vi oss tillbaka till hotellet och kröp till kojs. Uppstigning tidigt imorgon bitti. Se fortsättning i blogginlägget om Trenitalia och Frecciarossa 1000.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar