Pastapanna med grillost och orange tomatpesto

-

Gårdagens middag blev en sådan plock-ihop-middag av vad som fanns hemma och det jag var sugen på. En pastapanna med grillost och orange tomatpesto. Tomatpeston fick jag med min senaste Smakbox Ljusglimt och har varit nyfiken. Vad gör jag för gott med den? Igår blev det en god pastamiddag.

För fyra personer:

Spagetti till fyra personer (eller valfri pasta)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 svensk grillost
1 paprika
Ca 1 dl grädde
3-4 msk orange tomatpesto
Peppar

Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Hacka lök och vitlök och låt fräsa i lite olja. Dela din grillost i tärningar och lägg ner. Låt steka medan du hackar din paprika. Lägg även ner paprikabitarna och vänd runt.

Pastapanna med grillost och orange tomatpesto

Späd med grädde och smaksätt med tomatpesto och peppar. Häll av pastan när den är klar och häll ner den i stekpannan. Vänd runt och ställ sedan din pastapanna med grillost och orange tomatpesto mitt på bordet.

Servera gärna en god sallad på sidan.

Pastapanna med grillost och orange tomatpesto
Pastapanna med grillost och orange tomatpesto
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar