Udonnudlar måste vara de allra godaste nudlarna? Jag älskar dem och kan få cravings om det går för länge mellan gångerna. De är tjockare än vanliga nudlar och jag upplever dem därför mera matiga. De säljs i fyra-pack där varje pack väger 200g. Mitt senaste kok var när jag gjorde udonnudlar med kyckling. Så så gott bara!

För två-tre personer
400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar haricot verts
5-6 kyckling innerfilé
Ca 1,25 dl grädde
1-2 msk sriracha (beror på hur starkt du gillar)
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 äggulor till de som vill ha
Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Dela kycklinginnerfiléerna i mindre bitar och fräs dem först. Hacka vitlöksklyftor och fräs i samma stekpanna. Fyll på med haricot verts i något mindre bitar (de längsta har jag delat i tre). Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.


Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.
Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.

Andra udonnudlar?
Gillar du också udonnudlar? Här hittar du mitt arkiv på de varianter jag lagat. Alla är ungefär lika goda!