Udonnudlar med kyckling

-

Udonnudlar måste vara de allra godaste nudlarna? Jag älskar dem och kan få cravings om det går för länge mellan gångerna. De är tjockare än vanliga nudlar och jag upplever dem därför mera matiga. De säljs i fyra-pack där varje pack väger 200g. Mitt senaste kok var när jag gjorde udonnudlar med kyckling. Så så gott bara!

Udonnudlar
Udonnudlar från Willys

För två-tre personer

400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar haricot verts
5-6 kyckling innerfilé
Ca 1,25 dl grädde
1-2 msk sriracha (beror på hur starkt du gillar)
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 äggulor till de som vill ha

Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Dela kycklinginnerfiléerna i mindre bitar och fräs dem först. Hacka vitlöksklyftor och fräs i samma stekpanna. Fyll på med haricot verts i något mindre bitar (de längsta har jag delat i tre). Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.

Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.

Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.

Udonnudlar med kyckling

Andra udonnudlar?

Gillar du också udonnudlar? Här hittar du mitt arkiv på de varianter jag lagat. Alla är ungefär lika goda!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Lämna ett svar