Mitt instagramflöde svämmar över av julinspirerande recept. Inte riktigt jul som julskinka och prinskorvar, men julgodis och goda vintersallader är på varannan bild. Att göra sitt eget godis är otroligt gott och lyxigt. Att man dessutom vet exakt vad godisarna innehåller är ju härligt på ett hälsosamt sätt. Dessa Turkisk peppar-fudge svängde jag ihop med bara tre ingredienser.
Turkisk peppar-karameller
200 g mörk choklad
0,5 burk kondenserad mjölk
Börja med att mortla ett gäng Turkisk peppar-karameller (säger man karameller nu för tiden? Vad ska de heta annars?). Mät upp choklad i en djuptallrik eller skål och sätt på vattenbad. Låt smälta och rör under tiden.
Häll över chokladen i en bunke, häll på den kondenserade mjölken och även dina hackade karameller. Blanda och häll ut i en bakpappersklädd form. Det här blir inte så stor sats, så jag tog bara en liten ugnsform. Smeta ut din fudgesmet och krossa sedan några karameller till, för att strö ut som strössel ovanpå.
Skär upp snyggt och servera
Ställ i kylen för att stelna (eller utomhus om ni har en skyddad plats – jag använder vår älskade inglasade balkong även på vintern), och skär sedan i snygga fyrkantiga bitar. Ställ fram på fikabordet och njut av dina Turkisk peppar-fudge! De kommer att få en strykande åtgång.
Annat julgodis?
Om ni vill ha andra förslag på julgodis, så hittar ni mitt arkiv här. Njut!