Västerbottensmousse till nyår?

-

Årets fest närmar sig och såklart vill vi alla äta extra gott den speciella kvällen. Vi är ansvariga för förrätten till nyårsafton och jag till testa Västerbottensmousse till nyår. En snygg liten rätt som smakar Västerbottensostpaj, men som bara är en liten portion. Gör så här till ca 8 personer:

Västerbottensmousse med kavring och rom

2 skivor kavring
smör
ca 3 dl riven västerbottensost
2-4 msk smetana (eller creme fraiche)
salt & vitpeppar
Finhackad rödlök
ca 80 g rom (jag valde tångrom denna gång, men lyxa till det med löjrom annars)
Dill

Smula kavringen fint och stek i smör tills de är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Kör de svalnade brödbitarna i matberedare till ett fint smul (eller hacka med kniv).

Mät upp riven Västerbottenost och smetana eller creme fraiche i en bunke och mixa slätt. Jag tog den lilla mängden creme fraiche först, men fick lägga till för att få den mixningsbar. Smaka av med salt och peppar.

Spritsa ut i snygga glas (jag tog Färjestadsglas för att glädja Daniel ikväll) och toppa med finhackad rödlök, smörstekt kavring och valfri rom. Pudra dill högst upp och servera din Västerbottensmousse till nyår.

Västerbottensmousse till nyår
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar