Quiche Lorraine med julskinka

-

Vi fick (som många andra) julskinka över det här året och jag har ju en förkärlek till paj. Så jag trollade ihop en Quiche Lorraine med julskinka vår sista dag i fjällen. För att göra av med, men även för att få en vettig middag att äta av goda ingredienser.

Min vanliga pajdeg

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl eller kornmjöl (valfritt kraftigare mjöl med mera fibrer)

Börja med pajdegen. Ta fram smöret så det hinner bli lite mjukt och sen blandar du ihop en deg tillsammans med vetemjöl och kornmjöl. Tryck ut i valfri pajform och ställ gärna in pajformen en stund i kylen (det går också utmärkt att förbereda pajformen dagen innan och förvara i kylskåpet). Grädda pajdegen i 10 min utan fyllning.

Julskinka, jag tog två tjocka skivor från vår julskinka – osäker på vikt och inte heller så noga – dela till småbitar
Ev ädelost som är över i kylskåpet
0,5 rödlök som också var över
Valfri ost, ca 2 dl
3 ägg
2 dl grädde
Ev grönkål som är över
Peppar

Ta ut den förgräddade pajedegen och lägg ner småbitar av julskinkan och ev ädelost som är över. Hacka ev överbliven lök och strö över. Fortsätt med riven valfri ost. Vispa ihop ägg tillsammans med grädde och peppar och häll över din skink- och ostblandning. Sätt in i ugnen ca 20min och servera sedan med en god sallad. Middagen är gjord (efter ett antal åk i slalombacken eller i längdskidspåret)! Så enkelt och så gott!

Quiche Lorraine med julskinka
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar