Ett tips inför morgondagens nyårsafton. Om ni väljer att servera dessa mingelsnittar med gräddstuvad grönkål och chèvre som tilltugg vid välkomstdrinken eller som förrätt spelar ingen roll. De är väldigt goda vilket som. Tillagad smördeg smular en aning och det kan rinna någon droppe från den gräddstuvade grönkålen, så kanske bäst om man sitter ner med en assiett under. Jag gjorde 12 bitar, så varje bit var knappt 10*10 cm.
Färdig smördeg på rulle
3-4 kvistar grönkål (där du tar loss bladen från kvisten)
1 liten rödlök
Ca 0,5 dl grädde
Salt & peppar
1 ägg för att pensla kanterna
Ricottaost
Chèvreost
Honung
Granatäpple
Ta fram en stekpanna och hacka rödlöken. Stek rödlök och bitar av grönkålen (ju mindre bitar desto bättre) i olja tills grönkålen tappat lite storlek. Häll på ca 0,5 dl grädde och låt koka in. Smaksätt med salt & peppar.
Sätt igång ugnen på 200 grader och skär din smördeg i 12 bitar. Lämna ca 1 cm ute längs kanten på varje bit, men gör några små hack med en gaffel i plattans mitt. Stryk över lite ricotta på varje smördegsbit, fortsätt med din gräddstuvade grönkål och skär sedan smala bitar chèvre och lägg på. Pensla kanterna med vispat ägg och sätt in i ugnen ca 12-15 min.
Ringla lite honung på varje bit och lägg sedan på några granatäpplekärnor. Dags att servera dina mingelsnittar med gräddstuvad grönkål och chèvre. Såå gott!