Vegetarisk carbonara med egenrökt tofu

-

Det är körigt på jobbet sedan en tid tillbaka, så jag har svårt (dvs omöjligt) att hinna fundera på någon middagsmat på arbetstid. Det blir alltså hempromenadens bekymmer nästan varje dag. Den här gången hade jag en plan (det får bli en annan dag), men när jag kom hem så blev jag istället sugen på vegetarisk carbonara med egenrökt tufu.

Vaddå egenrökt? Har jag skaffat en rök så jag kan röka saker här hemma? Nej nej, men det går att sätta röksmak på olika matvaror ändå. Häng med så ska jag berätta.

Spagetti för två personer
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
Grädde (välj växtbaserad för vegansk middag)
Salt & peppar
Riven parmesan (hoppa över för vegansk middag)
Ev en äggula på toppen (hoppa över för vegansk middag)

Hyvlad fast naturell tofu
Ca 1 msk soja
Ca 0,3 msk liquid smoke
Svartpeppar

Börja med tofun. Hyvla valfri mängd fast tofu och lägg i en skål. Häll på soja och liquid smoke och vänd runt så alla bitarna blir marinerade. Dra några drag svartpeppar och ställ åt sidan.

Sätt igång en kastrull för att koka spagetti. Hacka lök och vitlök och stek i en stekpanna tillsammans med lite olja och lägg sedan i tofubitarna. Låt tufun få en stekyta och bli lite krispig. Häll på grädde i stekpannan och låt puttra ihop någon minut innan du häller ner den kokta spagettin. Rör runt och smaksätt med salt och peppar. Strö över riven parmesan och ställ fram för servering (själv glömde jag parmesanen, vilket jag kom på när jag nästan ätit upp).

Alla eventuella rester av vegetarisk carbonara med egenrökt tofu funkar naturligtvis utmärkt i matlådan. Kanske blir kollegorna nyfikna vad du har i din matlåda?

Vegetarisk carbonara med egenrökt tofu


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar