Jag hittade ett recept häromdagen och kände att det kändes nytt och spännande. Att servera kycklinggryta med dadlar måste bara bli gott helt enkelt. Och det var toppengott! Jag ser redan fram emot att jag får äta samma sak i matlådan imorgon.
2 kycklingfiléer
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 liten burk tomatsås (jag brukar spara tomatsåsen från pizzaförpackningarna)
Ca 1 dl grädde
Ca 1 msk kycklingfond
Ca 1 msk soja
1 tsk balsamvinäger
Salt & peppar
10 dadlar utan kärnor
Persilja att strö över
Servera till:
Kokt ris
En god sallad
Putsa kycklingfiléerna och skär i mindre munsbitar. Finhacka också rödlök samt vitlök. Fräs först rödlök och vitlök, peta åt sidan och fräs kycklingen. Blanda ihop och häll på tomatsås och grädde. Låt puttra och smaksätt med kycklingfond, soja, balsamvinäger samt salt & peppar.

När riset kokat klart så lägger du ner dadlarna (utan kärnor) i mindre bitar. Rör om och låt dadlarna bli en del av din kycklinggryta. Servera din gryta med riset och en god sallad.
