Grillsäsongen är igång sedan länge, då vi fick en otroligt varm och skön maj månad. Personligen så grillar vi inte jättemycket, vilket ni som följer mig redan vet, det är helt enkelt lite för meckigt att ordna med grillen då vi bor i ett flerfamiljshus. Det finns såklart några favoriter ändå, och dessa magiska marinerade lövbiffsspett är både otroligt goda och blir snabbt klara på grillen. Passar utmärkt imorgon på nationaldagen (jag tänker att man använder svenskt kött såklart).
400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 cm breda. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera åtminstone 30 min (men hellre några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett eller metallspett.
Grilla dem 2-3 min per sida och servera tillsammans med potatisgratäng, bearnaisesås, grillad majs och en god sallad. Använd gärna ditt snyggaste porslin och njut av den svenska sommaren ut i fingerspetsarna!



