Magiska marinerade lövbiffsspett till nationaldagen

-

Grillsäsongen är igång sedan länge, då vi fick en otroligt varm och skön maj månad. Personligen så grillar vi inte jättemycket, vilket ni som följer mig redan vet, det är helt enkelt lite för meckigt att ordna med grillen då vi bor i ett flerfamiljshus. Det finns såklart några favoriter ändå, och dessa magiska marinerade lövbiffsspett är både otroligt goda och blir snabbt klara på grillen. Passar utmärkt imorgon på nationaldagen (jag tänker att man använder svenskt kött såklart).

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 cm breda. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera åtminstone 30 min (men hellre några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett eller metallspett.

Grilla dem 2-3 min per sida och servera tillsammans med potatisgratäng, bearnaisesås, grillad majs och en god sallad. Använd gärna ditt snyggaste porslin och njut av den svenska sommaren ut i fingerspetsarna!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar