Sveriges nationaldag 2024

-

Sveriges nationaldag 2024 blev en dag med mycket väder här i Östersund. Sol från morgonen men framåt lunch så började molnen rulla in. Väderprognosen sa både regn och lite åska under eftermiddagen, så vi tog oss aldrig iväg på något nationaldagsfirande.

Sveriges nationaldag 2024
Båten Thomee la ut från Östersunds kaj och tog sikte på Verkö Slott

Istället la Saga och jag lite krut på middagsmaten där vi också satte Sveriges flagga mitt på bordet. Jag svängde ihop en riktigt god Egg Benedict Royal med hemslagen hollandaisesås – riktigt enkelt och såå mycket godare än den du köper i butik.

Till varmrätt sen, så flög vi till andra sidan jordklotet och serverade en sorts vietnamesiska vårrullar, men eftersom man jobbar med händerna, så är det svårt att ta snygga bilder. Ni får helt enkelt nöja er med de gamla bilderna och sen lita på att det var väldigt gott!

Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Sverige i bilder (sedan förra nationaldagen)

Jag passar också på att ta Daniels idé och publicera lite bilder från året som har gått sedan förra nationaldagen. Vi har som vanligt haft mycket för oss och hunnit upptäcka mycket. Både på hemmaplan, runt VillaViste och i övriga Sverige. Sverige är ju otroligt fint alltså. Ett land vi måste vara rädda om och uppskatta betydligt mera än vad vi gör.

Så här kommer senaste året huller om buller. Vinter blandat med sommar. Vår blandat med höst. För Sverige är vackert alla årstider!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar