Favoriten Egg Benedict Royal

-

Jag tänker att vi fortsätter att flörta med påsken (jag började igår med fredagsdrinken Pink Påsk) och jag bjuder på favoriten Egg Benedict Royal. En rätt som jag inte lagar här hemma alltför ofta, men det är min standardrätt då jag äter ute på Nummer Ett i Östersund. De gör den såå god och här kommer min (också väldigt god) variant den här gången. Jag brukar variera med bröd och vilken sallad, men så här blev det den här gången. Gott oavsett!

2 skivor god franska (ännu godare med en stabilare skiva surdegsbröd)
2 ägg
0,5 dl vatten
0,5 dl ättika 12%
Valfri sallad
Rökt lax i skivor
Hollandaisesås

Pocherade ägg är väldigt enkelt men du kan också ta ett par genvägar. Jag läste för något år sedan om att man kan mäta upp lika mycket vatten som ättika i en skål. Knäcka i äggen (vänta ca 30 sek mellan äggen) och låta ligga i ca fem minuter. Då knyter sig äggvitan bättre om gulan och du får ett tätare pocherat ägg som ser snyggare ut på mackan.

Så ta fram snygga assietter och förbered för din macka, för det är mycket som behöver ske nästan samtidigt. Du ska smörsteka din macka, skölja och lägga upp sallad samt pochera ägg och stå redo med rökt lax i skivor och hollandaisesås. I nämnd ordning. Avsluta med lite mald svartpeppar och servera favoriten Egg Benedict Royal. Så så gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar