Badstränder i norra Tyskland

-

Vi har kommit in i mars månad och jag vet att vissa arbetsgivare har börjat fråga efter våra semesterveckor. Arbetsgivaren är bara intresserad av vilka veckor vi inte finns till förfogande för dem, men jag är nyfiken på vad ni har för planer för er semester? Kanske har ni inga planer ännu så därför vill jag slå ett slag för badstränder i norra Tyskland.

Jag cyklade ca 20 mil (ja, på elcykel, det är semesterlyx ändå) längs Tysklands riviera förra sommaren och fick helt klart mersmak. Det fanns många fina ställen som jag gärna skulle utforska lite närmare, så vem vet när jag återvänder. För jag kommer att återvända, var så säkra.

Jag har tidigare skrivit om den sköna staden Wismar, en tidigare svensk stad, där vi började vår resa. Första dagen så hoppade vi på cyklarna och tog sikte på Rerik där vi fick besöka fiskaren Roland Scheller och hans fiskrökeri. Många generationer av fiskare som försöker få fiskerilivet att gå ihop.

Ett snabbt stopp vid stranden i Rerik också, där vi fick känna på temperaturen i vattnet. Men badkruka som jag är så blev jag inte så sugen. Det får lov att vara några fler plusgrader innan jag tar ett dopp.

Kühlungsborn

Vi cyklade vidare och hittade till Kühlungsborn, ibland kallad Kronjuvelen på Tysklands riviera, är en kurort med runt 7000 invånare som sträcker sig nästan sex kilometer från dess västra ände till marinan i dess ostliga. I den östra delen hittar vi den långa piren som sträcker sig 240 meter ut i havet. Lite för kallt för ett bad enligt mig, men det var några som tyckte att temperaturen räckte till för ett bad.

Innan vi cyklade vidare så fick vi bilskjuts upp till fyren strax söder om Kühlungsborn. En fyr som vi läst att den skulle vara öppen, men när vi kom fram var grindarna stängda för dagen. Nåväl, alltid roligt att få se en vacker fyr.

Graal Müritz långa sandstrand och rhododendronpark

Dag två på cyklarna längs Tysklands riviera så kom vi till Graal Müritz. Första stoppet hos Dorsie (som då var nytillträdd turistchef). Förutom att strosa genom deras stora rhododendron-park (det var lite för tidigt på säsongen, så rhododendron-buskarna hade inte börjat blomma) så fick vi ta genvägen ner till stranden.

En jättefin lång sandstrand med Östersjön framför fötterna. Dorsie är gift med en man som har svenska kopplingar så vi kunde prata svenska längs vägen.

Även här har man planterat vass i långa rader just för att stranden inte ska erodera ut i havet och några ville testa graderna i vattnet. Daniel körde med sin drönare längs den fina stranden. Ett stopp vid glasskiosken i solskenet. Lovely!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar