Club Sandwich med kyckling och avokado

-

Det finns en anledning till att klassiker är klassiker. De är helst enkelt alltid goda, år efter år. En sådan klassiker är Club Sandwich som jag blev sugen på igår. Jag hade ingen bacon hemma men gjorde en Club Sandwich med kyckling och avokado samt currydressing. Dubbeltumme upp från hela bordet då alla tyckte att det var såå gott!

2 kycklingfiléer
salt & svartpeppar
1 avokado
2-3 tomater
Ricottaost
9 skivor valfri franska
Salladsblad
trägrillspett

Currydressing

1 dl crème fraiche
2-4 msk majonnäs
1-2 tsk curry
Ev gurkmeja för att få mera färg
1 finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad citron- eller limejuice
Salt & peppar
En gnutta socker

Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser till currydressingen och krydda med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig.

Sätt ugnen på 175°C. Putsa och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Låt stå i ugnen tills termomtern visar 70 grader. Ta ut och låt vila några minuter medan du förbereder resten (då hinner termometern gå upp ett par grader till).

Skär tomaten och avokado i tunna skivor. Stek brödskivorna gyllene i smör och skiva din kyckling i tunna skivor på snedden.

Bygg ihop bröd, bred med ricotta, sallad, tomat, kyckling, dressing, avokado och bröd till en sandwich. Tre bröd, så det blir två lager med all fyllning, avsluta med ett tomt bröd högst upp. Snygga gärna till din Club Sandwich med kyckling och avokado genom att ringla ett par strängar balsamvinäger crema lite slarvigt. Stick ner grillpinnar för att hålla ihop mackan och skär sedan tvärs över i 2 bitar. Servera gärna med mer sallad på sidan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar