Maj 2024

-

Igår kväll så höll jag på att vika tvätt samtidigt som Daniel höll på att packa sin väska för ett par dagar i Malmö och vi passar på att prata om maj 2024 men även ditt och datt under tiden. Jag konstaterar att vi lever ett så intensivt liv sedan ett tag tillbaka men att vi båda verkar gilla det ändå.

Det var många turer kring VillaViste innan det blev vårt, Saga har tagit studenten och står med ena benet ute i vuxenvärlden (men det andra benet är ännu hemma då och då), jag bytte arbete förra året och kommer att byta arbete i år igen, Daniel reser mycket i sitt arbete, vi vill resa tillsammans några gånger per år osv osv. Frågan är om när det blir lugnare i våra liv – eller om vi ens vill att det ska vara lugnare?

Under tiden som allt händer, så har vi också bytt månad. Vi har gått in i juni månad och vädret har gått från högsommarvärme till en mer normal början-på-juni-värme i Jämtland. Dvs runt 10-15 grader.

Maj 2024

Men vi tar väl en tillbakablick? På de blogginlägg som ni gillade bäst i förra månaden och vilka inlägg som jag vill pusha lite extra för. Häng med vetja!

Mingelsnittar med baconröra tog återigen förstaplatsen och det passar väl alldeles utmärkt? Vi har redan sommar och vill fira med gott i glasen och enkla tilltugg. Även student och examen, midsommar och ett par tre andra fester i sommar där de här passar utmärkt!

Mingelsnittar med baconröra

Andra goda inlägg

Men jag har några andra goda inlägg från maj 2024. En månad som gick från rätt stressigt på jobbet, till att projektet gick live och allt fungerade över förväntan.

Maria Mpemba

Pasta Carbonara med lax är en utmärkt rätt att servera antingen till fredagsmys eller som somrig lunch. Perfekt att man kan förbereda laxen dagen innan och sen bara fördela den då pastan är klar. Snabbt, enkelt och gott!

Pasta carbonara med lax

Jag vill också slå ett slag för Grönpepparkyckling. Det är en rätt som jag återkommer till med jämna mellanrum, helt enkelt för att det är så gott! Också smidigt för att den ska förberedas.

Grönpepparkyckling - ett säkert kort

Ett tilltugg som jag serverade flera gånger under maj 2024 var smashad gurksallad. Det låter lite märkligt att man ska slå sönder gurkan, men det är för att få så mycket kontaktyta för sojalagen. Gör det bara och tacka mig sen!

Smashad gurksallad

Ett till tillbehör tar vi också. Jag upptäckte kokt färsk vitkål med smält smör och parmesan. Ett väldigt enkelt tillbehör som tar typ fem min att tillaga. Otippat gott! Gjorde kokt vitkål igår och hade istället brynt smör och hackade hasselnötter – också mums!

Kokt färsk vitkål med smält smör och riven parmesan

Något sött?

Jag vill också skriva med ett par söta recept. Rabarberkakan var friskt god, så den kommer jag definitivt att baka igen. Så även rabarberkladdkakan – mums bara!

Personligt?

Förutom att arbeta med roliga projekt och att laga mat, så gillar jag att reflektera över saker. Att titta inåt med jämna mellanrum och fundera på vad som är bra i mitt liv och vad jag kan klara mig utan. Vilka personer jag mår bra av och vilka personer som egentligen är energitjuvar? Fundera och sortera – bör göras med jämna mellanrum.

Jag fick en utmaning om att lista 9 saker i mitt liv. 3 saker att börja med, 3 saker att fortsätta med och 3 saker att sluta med. Det krävdes en del fundering innan jag var klar med min lista, men jag tycker att den blev bra. Hur skulle din lista se ut?

Maria kaffe Neapel
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar