Grönpepparkyckling – ett säkert kort

-

Alltså vissa rätter är bara så himla bra, så det blir en form av Go-To då idéerna tar slut. Jag kanske måste sammanfatta vilka mina Go-To-rätter är och så skulle vi kunna tipsa varandra? En sådan rätt är iaf Grönpepparkyckling – ett säkert kort för fredagsmyset, för lördagsmiddagen, för Kristi Himmelfärdsdagen, för nästa bjudmiddag helt enkelt. Dessutom så smidig, då du ska förbereda den dagen innan.

Jag brukar dessutom vara ute ännu lite mera i tid, då jag brukar köpa grillad kyckling ifall jag hittar det på bra pris (i min butik brukar de sätta halva priset efter kl 20 på kvällen). Jag köper hem, rensar medan den är varm och delar i bitar. Sen kan jag frysa in kycklingen och förberedelserna för denna grönpepparkyckling blir ännu kortare.

1 grillad kyckling i bitar
1 paprika i bitar, alternativt majs eller annan grönsak som funkar i ugnen
10-15 cm purjolök

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar
Svartpeppar
Ev rosmarin

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Skär en paprika och en bit purjolök i mindre bitar och lägg dem bland kycklingen.

Häll ner grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar i en kastrull och låt koka ihop ett par minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och toppa med svartpeppar samt rosmarin. Härifrån kan du låta formen stå till sig, räcker med ett par timmar, men helst dagen innan.

När det närmar sig servering, så sätt igång en kastrull med ris, bulgur eller havreris. Sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt och riset hinner koka klart.

Servera med en god grönsallad och njut av grönpepparkyckling – ett säkert kort när som helst under året.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar