9 saker som jag vill börja, fortsätta och sluta med

-

Daniel hade läst Annicas inlägg och börjat klura själv. Vad ville Daniel börja, fortsätta och sluta med? Vi pratade om saken och såklart började jag också fundera. Kan jag lista 9 saker som jag vill börja, fortsätta och sluta med? Daniel postade sitt inlägg för ett tag sedan och här kommer mitt.

Det är nyttigt att titta inåt ibland och rannsaka sig själv. Vad är det som jag gör bra och rimligtvis borde fortsätta med? Samtidigt som jag säkert gör några onödiga saker som jag alltså skulle kunna sluta med? Den roligaste frågan är dock den första. Vad vill jag börja med?

Det är också så, att jag måste sluta med något för att ha möjligheten att börja med något nytt. Det finns inte tid att klämma in mera – så om något ska in, så måste något ut också! Såklart inte att börja dricka vatten, men om jag ska börja plugga tex. Då måste något annat ut.

Börja med:

1. Plugga. Antingen läsa mera som projektledare men jag är också nyfiken på Styrelsearbete i ett företag. Eller kanske en kurs i keramik? En kurs kring att starta eget? Egentligen vill jag lära mig saker varje dag. Behöver absolut inte vara något stort men jag vill gärna lära mig något varje dag.
2. Dricka mera vatten. Jag är helt enkelt kass på att dricka vatten. Jag dricker istället alldeles för mycket kaffe och får kanske inte ut optimalt av min dagliga löpträning, då jag har för dålig vätskebalans.
3. Power hour (fast 10 min) hemma varje dag för att få ordning. Att lägga bort mobilen och aktivt ägna tio min varje dag åt att städa, det skulle göra underverk. Lägga saker där de hör hemma, bära ner saker till förrådet, dammtorka den ena fönsterbrädan för att nästa dag torka nästa osv osv. Att göra lite varje dag är något som funkar för mig och som jag tror att jag skulle kunna göra mera av.
4. Läsa mera böcker. Ok, en fjärde punkt också. Jag tycker att det är såå fridfullt att läsa böcker och jag skulle vilja läsa mera böcker. Men jag är också periodare i den frågan. Jag kan läsa ett par böcker i snabb takt, men sen tar det ett halvår innan jag läser nästa bok. Varför inte läsa en bok typ hela tiden? Jag blir klokare, jag får ett större ordförråd och jag får underhållning. What’s not to like med böcker?

Bok, det slutar med oss

Fortsätta med (enklaste punkten, allt jag gör är kul just nu):

1. Keramik. Jag provade att dreja när jag gick i skolan för mååånga år sedan och har närt en dröm om att prova igen i vuxen ålder. När jag fick chansen att starta en kurs (tillsammans med Saga) 2019 så hoppade vi på direkt. Och jag har fortsatt. Jag älskar att titta in i köksskåpet varje morgon och välja kaffekopp bland de koppar som jag har gjort helt själv. Jag älskar dem allihop!

Vårens keramikkurs 2023


2. Italienska via Duolingo. En kompis till mig började med tyska i höstas och peppade mig att också köra igång. Jag var lite sen på bollen men i december så hade jag ändå tänkt klart. Och jag valde språket italienska, då det är ett land som jag tycker väldigt mycket om.

Italienska genom Duolingo


3. Bloggen. Alltså, jag älskar att blogga! Det är inte helt lätt alla gånger, men jag kommer att posta ett blogginlägg varje dag så länge det är möjligt. Jag hoppas att ni gillar mina inlägg med en salig blandning mat, bak, resor och personliga tankar. Jag älskar er som läser min blogg – det är ni som gör att jag fortsätter! Och om det är något ni saknar, så skriv det – jag är öppen för nya idéer alla dagar!
4. RunStreak (behöver inte vara löpning, men träning varje dag är något jag gillar och vill forsätta med.) Ok – det blir en fjärde punkt på min fortsätta-lista. Jag är helt övertygad om att daglig träning är nyttigt för mig och min hälsa. Att komma ut åtminstone 10 min varje dag och andas friskluft var nog en starkt bidragande anledning till att vi aldrig fick Corona tex. Vi är knappt förkylda ens, utan håller oss friska dag ut och dag in. Och jag är helt övertygad om att träningen har en stor del i den framgången.

RunStreak Manneken Pis
Löpning i Bryssel, förbi Manneken Pis

Sluta med (svåraste punkten – jag har typ redan slutat med tråkiga/dåliga saker):

1. Optimeringshets – Jag lyssnade på podden Dumma människor då jag var ute och sprang för någon vecka sedan. Och avsnittet handlade om Optimeringshets. Jag kunde (tyvärr) känna igen mig i rätt många punkter och därför hamnar den här punkten under den här rubriken. Å andra sidan så är det tack vare min optimeringshets som jag hinner med alla mina roliga punkter i mitt liv – så lite tudelat.
Det som jag vet att jag är dålig på – och som beror på min optimeringshets – är att jag är dålig på att ringa mina bröder och mina vänner. Jag tar mig inte riktigt tiden att ringa någon. För om jag ringer någon, så vill jag ägna all min uppmärksamhet till den personen. När jag inte kan det, för jag har andra projekt på gång, så väljer jag att inte ringa alls. Supertråkigt!

2. Kaffe. Kaffe är något jag skulle kunna sluta med för att dricka vatten istället. Men första koppen är ju så god! Och även om jag inte vill tillskriva något yttre element vinsten av min effektivitet, så vet jag egentligen att första koppen kaffe gör att jag kommer igång på morgonen. Jag kanske inte behöver sluta helt, men nöja mig med en första kopp kaffe? Och dricka vatten resten av dagen?

Maria kaffe Neapel
En rolig bild från Neapel. Italien har världens godaste kaffe! Överallt!

3. Sluta spela mobilspel. Jag spelar mobilspelet HayDay sedan måååånga år tillbaka. Jag minns fortfarande att jag började spela på Sagas inloggning, då tjejerna var på Djungelhuset i Östersund. De ville hänga på Djungelhuset och Saga lockade mig med att jag ”kan ju sitta i fiket, dricka kaffe och spela mobilspel under tiden. Jag har ett roligt spel som du kan prova mamma!”
Jag gick bevisligen på hennes knep och fastnade. MEN… att spela mobilspel är inte bara något negativt. Jag spelar samma spel idag men jag gör det som en hjärndöd aktivitet. Jag kan ha haft intensiva timmar på jobbet, där jag verkligen fått vända och vrida på alla argument. Då kan jag känna att det är nästan nödvändigt att ”dö” en stund på sängen och spela HayDay. Jag sköter om min bondgård – men egenligen kopplar jag bort alla jobbiga tankar på jobbet. Ge mig fem min så är jag som ny igen – och kan anstränga mig mentalt ännu en gång.

Mina 9 saker som jag vill börja, fortsätta och sluta med

Här var min lista över saker jag vill börja, fortsätta och sluta med. En lista som jag var tvungen att fundera på ett tag – inget som ramlade ut av sig självt. Hur ser er lista ut? Kommentera gärna längst ner, för jag skulle verkligen vilja höra om era punkter i livet. Och det måste inte vara tre av varje! Jag är nyfiken om ni bara har en av varje också.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar