Go Live – projektledarens mål

-

Får man vara störigt mallig för en dag? Ok, jag är inne på dag två av min mallighet och tänker inte skämmas för det. Mitt projekt på Östersunds kommun gick nämligen live igår torsdag och allt gick strålande bra! Jag känner mig berusande nöjd över införandet och kommer att njuta av den här känslan så länge jag kan. Ett lyckat Go Live är ju ändå alla projektledares mål då man går in i ett projekt.

Maria Kungsträdgården

Vad är mitt projekt?

Jag tog på mig uppdraget att sköta införandet av Proceedo på Östersunds Kommun i september förra året. Att se till att systemet kom på plats till vecka 20 samt att kommunens användare fått utbildning i systemet. Införandeprojekt Proceedo alltså.

Maria snöstorm
Det är inte helt lätt att se vägen när man börjar gå

Östersunds kommun har haft som plan att införa Proceedo under en längre tid, men det har dragit ut på tiden av olika anledningar. Nu var det äntligen dags och de gav uppdraget till mig. Jag kände att det stod mitt namn på jobbet! Att utföra ett uttalat projekt inom en uttalad tidsperiod är verkligen min grej. Jag har ett mål och jag har en tidsram.

Let’s get to work!

Maria träning STC
Ett fighting-mode och mycket vilja är delvis det som krävs för ett stort projekt

Proceedo

Proceedo är dels ett leverantörsfakturasystem men det är också ett inköpssystem – allt presenterat i samma system. Leverantörsfakturor har naturligtvis hanterats i Östersunds kommun så länge leverantörsfakturor har funnits, men inköpssystem-delen är ny. En stor utmaning för samtliga förvaltningar på kommunen, att ändra sina inköpsrutiner. Men att ändra dem med all rätt. Målet är att handla rätt varor av rätt upphandlade leverantörer.

Det ska vara lätt att göra rätt!

Mitt måtto under projektets gång, att det ska vara lätt att göra rätt. Att titta in i ett system och veta att alla varor och tjänster som finns i Proceedo är upphandlade och jag enkelt kan göra mina inköp på rätt sätt.

Maria Rerik

Så vad händer nu?

Projektet gick som sagt live igår och allt snurrar på som det är tänkt. Fakturor kommer in, hanteras och skickas sedan över till ekonomisystemet. Några få beställningar har gjorts och även de fungerar så som de ska.

Mitt jobb är alltså i princip slutfört, även om jag arbetar en knapp månad till. Att dokumentera, att reflektera och sammanställa det som blev ett väldigt lyckat projekt är viktigt!

Kebnekaise
Toppen av Kebnekaise 2014 – jag älskar att stå på toppen!

Behöver ni en projektledare?

Jag passar alltså på att söka ett nytt uppdrag den här vägen. Behöver ni en projektledare i er verksamhet – tveka inte att höra av er till mig! Jag är så sugen att hugga tag i nästa utmaning och leverera flera lyckade projekt!

Antingen om ni kommenterar inlägget, skriver ett mail (kontaktuppgifter högst upp) eller skriver DM på Instagram eller Facebook. Jag finns här för er!

Vi ses!

Maria Tegelbacken
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar