Kokostoppar med brynt smör och choklad

-

Daniel gillar kokos. I alla former tror jag. Malibu kokoslikör, chokladkakor med kokos eller bakverk med kokos. Även att dricka en kokosnöt på Zanzibar gick ner (jag tyckte inte om min, så Daniel drack nog 1,5 st). Så när jag berättade att jag skulle baka kokostoppar med brynt smör och choklad, så nickade han gillande. En väldigt enkel kaka med få ingredienser, så alla kan göra dem.

50 g smör
200 g riven kokos
2 ägg
1 dl strösocker
Choklad att doppa kokostopparna i

Lägg smöret i en kastrull och låt smälta. Här kan du ta av kastrullen från värmen, men du kan också låta smöret brynas, så får det en lite karamelliserad smak. Låt då kastrullen stå kvar och vispa i smöret tills fräset tystnat. Ta då av kastrullen och låt smöret svalna.

Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan riven kokos och smält smör. Vänd runt och låt stå ca 10 min för att svälla. Sätt igång ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Forma toppar och lägg dem på bakplåtspapperet. Sätt in i ugnen och låt stå ca 12-15 min (beroende på hur stora du gjort topparna).

Låt svalna och doppa sedan topparna i smält choklad. Låt stelna och bjud sedan på ett klassiskt fika i sommarvärmen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar