Lakritsbrownie med lakritskolatopp

-

Jag lagade en så god chokladboost före helgen, perfekt att gå och nalla på då och då. En lakritsbrownie med lakritskolatopp som var precis så god som den låter. Receptet har jag hittat i en gammal Mer Smak och konditorn Mattias Celinder.

200 g smör
200 mörk choklad
50 g (drygt 0,5 dl) strösocker
4 ägg
60 g (drygt 1 dl) vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
15 g (1 msk) lakritspulver
1 krm salt

Starta ugnen på 160 grader. Smält smöret och lägg sedan ner chokladen så den får smälta. Lägg även ner sockret så det får smälta samman med chokladen. Tillsätt ett ägg i taget och rör samman mellan varje ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke, sikta ner dem i din smet och blanda igen.

Grädda i ugnen ca 22 min och ta sedan ut kakan för att svalna.

Lakritsbrownie med lakritskolatopp

Lakritskola

200 g (2 dl) vispgrädde
180 g (2 dl) strösocker
30 g (2 msk) lakritspulver
280 g (2 dl) ljus sirap
0,5 tsk flingsalt

Blanda alla ingredienser (utom flingsalt) i en kastrull och låt koka upp. Låt koka på svag värme upp till 117 grader (ca 30 min). Häll kolan över kakan och bred ut den till ett jämnt lager. Pudra på lite flingsalt över hela kakan. Låt svalna i rumstemperatur.

Lakritsbrownie med lakritskolatopp

Servera din goda lakritsbrownie med lakritskolatopp tillsammans med en klick vispad grädde. Mums!

Lakritsbrownie med lakritskolatopp
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar